flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Робоча конференція «Ефективна комунікація» в рамках масштабного українсько-нідерландського проекту "Судова влада і суспільство в Україні"

17 липня 2023, 10:57

 

                В рамках українсько-нідерландського проекту «Судова влада і суспільство в Україні» який ініційовано представникам Центру міжнародного правового співробітництва та міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів, які реалізовують Проект в Україні у рамках програми МАТРА, суддя-спікер Валерія Бабко, суддя – спікер Наталія Тарасенко  та в.о. прес-секретар Вікторія Москович, 10-12 липня 2023 приймали участь у робочій конференції у форматі круглого столу із судової комунікації.

                     

Учасниками конференцій стали представники судів - Київський апеляційний суд, Сьомий апеляційний адміністративний суд, Північний апеляційний господарський суд, Деснянський районний суд м. Києва та Обухівський районний суд Київської області, а також  партнери проекту, тренери, представники організаторів  - Естер де Рой, заступниця голови Амстердама з міжнародного співробітництва та верховенства права, очільниця проекту «Судова влада і суспільство в Україні», Лінеке де Клерк, старша суддя окружного суду Ост Брабанту (Нідерланди) Ілзе Вестененк, очільниця департаменту комунікацій, експертка окружного суду Ост Брабанту (Нідерланди), Ханс ван дер Берг, директор проекту «Судова влада і суспільство в Україні», Анастасія Сизенко, менеджер проекту «Судова влада і суспільство в Україні».

Учасники активно долучились до обговорення нагальних питань комунікаційної діяльності судів. Під час мозкового штурму було визначено основні цілі та завдання щоб побудувати взаємовідносини щодо укріплення довіри між судами та суспільством. Були проведені практичні завдання, також обговорювали ефективність внутрішньої та зовнішньої  комунікації, напрацьовували  спільні єдині підходи щодо роботи судів зі ЗМІ.

Колеги з Нідерландів презентували свої правила роботи з комунікацій, наводили приклади з нідерландської практики, а також ділились своїми ресурсами які вони використовують у своїй сфері щодо комунікацій.

 

                                                                                                                

Підсумком зустрічі стало напрацювання спільних планів щодо активностей проекту, які надалі будуть реалізовуватись у робочих групах, а також окреслили подальші кроки співпраці - підготовку українських правил для речників судів та медіа.