flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Встановлення особливого режиму роботи суду

24 січня 2022, 11:46

Шановні громадяни, учасники судових процесів, відвідувачі суду!!!

Відповідно до ч. 2 ст, 24 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», постанови Кабінету міністрів України від 9 грудня 2020 р. N 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (із змінами і доповненнями, внесеними постановами Кабінету Міністрів України) ч. 2 ст. 27 Кримінального процесуального кодексу України, ч. 3 ст. 7 Цивільного процесуального кодексу України, враховуючи Рекомендації Ради суддів України щодо встановлення особливого режиму роботи судів України за для убезпечення населення України від поширення гострих респіраторних захворювань та коронавірусу COVID-19, який віднесено до особливо небезпечних інфекційних хвороб затвердженні рішенням Ради суддів України від 17 березня 2020 року № 19, розпорядження голови суду Вінтоняка Р.Я. №4 від 24.01.2022 з метою запобігання розповсюдженню особливо небезпечного вірусного захворювання серед відвідувачів та працівників Деснянського районного суду міста Києва, а також враховуючи лабораторно підтверджені випадки зараження великої кількості працівників суду коронавірусом COVID-19:

Встановлено особливий режим роботи з 24 січня по 04 лютого 2022 року, а саме:

1. Обмежено допуск в судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань.

2. Обмежено допуск у судові засідання та приміщення суду осіб з ознаками респіраторних захворювань.

3. Припинено проведення особистого прийому громадян керівництвом суду.

4. Припинено прийом канцелярій суду та архіву з ознайомлення матеріалів судових справ та з видачі копій процесуальних документів.

5. На період особливого режиму роботи суду рекомендовано розгляд справ у відкритих судових засіданнях в облаштованих залах судових засідань.

6. Рекомендовано учасникам судових справ знайомитися з матеріалами справи після завершення карантину;

  • ознайомлення учасників судового процесу з матеріалами судової справи за наявності такої технічної можливості, здійснювати в дистанційному режимі, шляхом надсилання сканкопій матеріалів судової справи на електронну адресу зазначену у відповідній заяві.

7. Рекомендовано учасникам судових справ подавати до суду заяви про відкладення розгляду у зв’язку із введеними карантинними заходами або проводити розгляд справи у їх відсутності;

  • рекомендовано подання процесуальних документів у справах (позовних заяв, заяв, скарг, відзивів, клопотань, заяв про отримання копій судових рішень, інших заяв, скарг та клопотань у судових справах), звернень до суду з інших питань здійснювати засобами поштового зв’язку або через систему «Електронний суд» чи на електронну адресу суду inbox@ds.ki.court.gov.ua.

8. Результати розгляду звернень, які надходять до суду, будуть надсилатись адресатам засобами поштового зв’язку або через систему «Електронний суд» чи на електронну адресу, вказану у зверненні.

9. Припинено прийом вхідної кореспонденції безпосередньо працівниками загальної канцелярії, цивільною канцелярією, кримінальною канцелярією, канцелярією справ про адміністративні правопорушення, архівом суду;

  • у зв’язку з припиненням роботи загальної канцелярії суду з прийому вхідної кореспонденції, крім дистанційних засобів, здійснюється через поштову скриньку, яка розміщена на посту Судової охорони. 

    Звертаємо увагу! Одержана кореспонденція невідкладно передається до загальної канцелярії суду для подальшої реєстрації у встановленому законодавством порядку.

  • В поштову скриньку суду здійснюється подання всіх процесуальних документів у справах (позовних заяв, заяв, скарг, відзивів, клопотань, заяв про отримання копій судових рішень, інших заяв та клопотань у судових справах), звернень до суду з інших питань, окрім клопотань органів досудового розслідування у кримінальних провадженнях.
  • Вся кореспонденція, що надходить на електронну адресу суду, до підсистеми «Електронний суд», засобами поштового зв'язку та через скриньку поштової кореспонденції, розміщеної на посту охорони, реєструється у звичайному порядку.

10. Припинено проведення судових засідань в режимі відеоконференцій.

Про подальші зміни в графіку роботи суду буде повідомлено додатково.

Прес-центр Деснянського районного суду м. Києва!