flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась оглядова екскурсія приміщенням суду для студентів правників

02 травня 2023, 17:58

 2 травня 2023 року у Деснянському районному суді міста Києва відбулася екскурсія для студентів правників 2 курсу (рекрутів Об’єднання громадських формувань України) Деснянського економіко-правового коледжу при Міжрегіональній Академії Управління персоналом (МАУП), в супроводі викладача кримінального права – керівника департаменту юридичного забезпечення, полковника громадської цивільної служби, голови асоціації капеланів України – Олега Андрієнка.

 Екскурсію провела прес-секретар суду Вікторія Москович. Студенти ознайомились із роботою суду, принципами судової системи України, зрозуміти, який шлях проходить справа з моменту її надходження й до завершення розгляду, відвідали канцелярії та архів суду, дізналися як зберігаються справи та як вони знищуються, яка найдавніша справа тут зберігається, з якого року працює суд.

Вікторія Москович розповіла студентам які справи розглядає суд, показала  інформаційні стенди на яких розташовані зразки різних заяв за допомогою яких відвідувачі суду можуть самостійно написати ту чи іншу заяву; отримати інформацію про банківські реквізити для сплати судових витрат та інше. Студенти відвідали зал судових засідань, Вікторія Москович розповіла де розміщуються прокурори, захисники, обвинувачені, свідки.

Дякуємо за участь у надзвичайно актуальному комунікативному заході для молоді та продовжуємо важливу роботу в цьому напрямку.

Професія юриста є однією з найдавніших в історії цивілізації. Вона з'явилася разом з правом. Її роль зростала в міру розвитку законодавства, підвищення регулюючого значення права в житті суспільства. Знання права і вміння його застосовувати стало важливою умовою для здійснення багатьох функцій держави. Професії юриста належить важлива соціальна роль.