flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

16 листопада 2020 в рамках Всеукраїнської акції «Урок справедливості» була в черговий раз проведена презентація мультфільму із серії «Справедливці» та проведена інтерактивна гра "Суд мудрої Сови"

16 листопада 2020, 15:39

16 листопада 2020 в рамках Всеукраїнської акції «Урок справедливості», ініційованої Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України, прес - секретарем Вікторією Москович та головним спеціалістом Галиною Половенко Деснянського районного суду м. Києва, була в черговий раз проведена презентація мультфільму із серії «Справедливці» для учнів 4-Г класу Спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №313 з поглибленим вивченням інформаційних технологій!

Під час заходу було презентовано мультфільм Кінь проти хомяка, під час перегляду якого учні розділились на два табори: один - «За Коня», а другий - «За хомяка».

У школярів була можливість відчути себе справжніми суддями, вони жваво обговорювали суперечку, відстоювали позиції героїв та намагались справедливо вирішити спір між екранізованими героями.

В ході зустрічі, учням було вручено символічні подарунки – наліпки з написом «КЛУБ СПРАВЕДЛИВЦІВ» та на завершення заходу вручено вчителю Диплом за участь в акції та збірник «Справедливці».

Справедливість триває! 

Також прес-секретар Вікторія Москович провела бесіду з учнями на тему "Знайомство з роботою суду", супроводжуючи слайд-шоу програмою, підсумовуючи дану тему учні взяли участь у грі «Суд мудрої Сови».

Як і у справжньому суді, розподіл ролей відбувався абсолютно випадково: учасники визначили їх шляхом жеребкування. Головні герої отримали ролі – суддя, секретар судових засідань, прокурор, адвокат, свідки, судовий розпорядник, розпізнати їх можна було по одягненій масці-наголівнику. Всі інші учні приймали участь як присяжні та допомагали Сові вирішити спір, шляхом анкетування.

Головні герої зайняли свої місця у залі й почали за допомогою головного спеціаліста Галини Половенко та прес секретаря Вікторії Москович формувати позиції для виступів перед судом. Далі все відбувалося жваво, активно та цікаво. Як у справжньому судовому засіданні, суддя по черзі викликала сторін, свідків і заслуховувала їх.

Кожен учасник гри був енергійним та ініціативним та вручення подяки, символічні подарунки та вручена Подяка додали ще більше позитивних вражень.

Впевнені, що таке формування правової свідомості у підростаючого покоління пришвидшить демократичні перетворення та розвиток міцної правової держави.

   

 

Дякуємо за участь у надзвичайно актуальному комунікативному заході для молоді та продовжуємо важливу роботу в цьому напрямку.

Більше фотографій можна подивитись за цим посиланням: https://cutt.ly/Hg8bHhw 

Прес-центр Деснянського районного суду м. Києва!