flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація про дорожньо-транспортну пригоду, яка сталася ввечері 21.07.2021 за участі судді

22 липня 2021, 14:40

У засобах масової інформації набув широкого розголосу інцидент, що стався 21 липня 2021 року, за участі судді Деснянського районного суду міста Києва Колегаєвої С.В.

За наявною у суді інформацією, дійсно 21.07.2021 р. сталася ДТП за участю судді Колегаєвої С.В.  Ніхто із перехожих не постраждав.

З наявного у мережі Інтернет відео, вбачається, що колесо в автомобілі, яким керувала суддя, відірвало, що могло спричинити аварію. Всі факти має встановити поліція відповідно до прописаних законодавством процедур. Відомо, що дорожньо-транспортну пригоду було оформлено з дотриманням всіх норм законодавства. Було викликано поліцію, оформлено протокол за порушення правил дорожнього руху та здійснено огляд на стан сп’яніння в найближчому закладі охорони здоров’я.

Звертаємо увагу, що тільки після того, як будуть отримані результати всіх експертиз та з’ясовані обставини аварії, можна зробити відповідні висновки.  

Підкреслюємо, що з наявною у суді інформації поліцією складено протокол про  порушення правил дорожнього руху за статтею 124 Кодексу України про адміністративне правопорушення (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортного засобу). В разі з’ясування нових обставин, суддя, як і будь який громадянин України понесе відповідальність відповідно до Законів України.

Інформаційно: Відповідно до Закону України «Про Вищу раду правосуддя»  питання щодо відсторонення судді від здійснення правосуддя, питання щодо притягнення судді до дисциплінарної відповідальності вирішується Вищою радою правосуддя.

 Прес-центр Деснянського районного суду м. Києва!