flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Деснянського районного суду м. Києва завітала очільниця українсько-нідерландського проекту "Судова влада і суспільство в Україні"

26 серпня 2021, 15:40

 

 В рамках українсько-нідерландського проєкту «Судова влада і суспільство в Україні» який ініційовано представникам Центру міжнародного правового співробітництва та міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів, які реалізовуватимуть Проєкт в Україні у рамках програми МАТРА, до Деснянського районного суду міста Києва, як до суду – учасника проекту з метою знайомства із судом, суддями, із представниками відповідальними за зв’язки з громадкістю (судді-спікери, прес-секретар) і працівниками апарату суду, 25-26 серпня 2021 завітала очільниця проекту, заступниця голови окружного суду Амстердама з питань міжнародного співробітництва та верховенства права Естер де Рой.

Метою зустрічі було обговорення потреб щодо покращення роботи судової влади, обговорення цілей зміцнення взаємини між судовою владою і суспільством, удосконалення судового процесу, взаємодію суду щодо комунікації з представниками громадянського суспільства, ЗМІ.

 

Під час робочої зустрічі учасники обговорили зміст «Правил організації ефективного цивільного судочинства» та «Правил організації ефективного кримінального судочинства» (в тому числі з доповненнями після розгляду їх суддею - спікером Валерією Бабко), а також було обговорено можливості доповнення або розробка своїх методів впровадження Правил в Деснянському районному суді міста Києва. Також було скореговано план подальших дій та визначення основних організаційних напрямків роботи «Правил» із запропонованими власними баченнями.

У зустрічі – інтерв’ю взяли участь: Голова суду – Роман Вінтоняк, суддя-спікер Наталія Тарасенко, член Вищої Ради Правосуддя, суддя Олена Журавська, суддя - спікер Валерія Бабко, в.о. прес-секретаря Вікторія Москович, суддя Олена Лісовська, суддя Лариса Бабайлова, керівник апарату суду Лариса Зубець.

Інформаційно: Проєкт «Судова влада і суспільство в Україні» спрямований на зміцнення взаємин між судовою владою і суспільством та зосередиться на сприянні підвищенню професійного рівня суддів і працівників апаратів судів, удосконаленню судового процесу, покращенню якості судових рішень, розбудові суддівського самоврядування.

Прес-Центр Деснянського районного суду м. Києва!