flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В рамках відзначення Всесвітнього тижня права проведено «Урок справедливості» для учнів 2 класу ПШ "Деснянка" міста Києва

09 грудня 2021, 12:12

                                                                                 Справедливість без мудрості значить багато, мудрість без справедливості не означає нічого! (Марк Туллий Цицерон)

9 грудня 2021 в рамках відзначення Всесвітнього тижня права, для учнів 2-А класу ПШ "Деснянка" міста Києва було проведено «Урок справедливості». 

Метою зазначеного заходу є - формування правової культури серед школярів, донесення у доступній формі знань про роль суду у суспільстві та державі, роз’яснення важливості принципу верховенства права, справедливості та рівності всіх перед законом.

Перед учнями виступили суддя Верховного суду - Олег Ткачук та в.о. прес секретар Деснянського районного суду м. Києва - Вікторія Москович.

На заході школярі дізналися про особливості суддівської професії, місію суду в суспільстві. Діти уважно слухали про дуже відповідальну професію судді, побачили суддівську мантію, задавали різні питання: як стати суддею, чи важко вирішувати спори, які саме справи розглядаються в суді.

Під час заходу було презентовано мультфільм «Кінь проти Хом’яка», у якому Кінь загубив подаровану йому підкову, а родина Хом’яка знайшла її та використала в облаштуванні свого помешкання. Оскільки Кінь вимагав повернути загублену підкову, а Хом’як відмовлявся це зробити, то герої мультфільму задля відновлення справедливості звернулись до судді Черепахи.

Учні, розділились на дві групи: на першу - «За Коня» та на другу - «За Хом’яка». Впродовж інтелектуальної гри у учнів була можливість відчути себе справжніми суддями, вони жваво обговорювали суперечку, відстоювали позиції героїв та намагались справедливо вирішити спір між екранізованими героями. Врешті, всі дійшли висновку, що необхідно враховувати позиції обох сторін, адже всі мають рівні права та не можуть обмежувати права інших, а всі суперечки слід вирішувати мирно та чесно.

Також  на  захід була запрошена лікар-кардіолог вищої категорії та функціональної діагностики КНП "Київської міської клінічної лікарні1"- Тетяна Симоненко, яка розповіла учням про особливості професії лікаря, учні отримали відповіді на всі питання про професію лікаря.

На згадку про участь у заході учні отримали наліпки членів «Клубу «Справедливці», книги «Справедливці», «Конституцію для всіх івеликих і малих», диплом членів «Клубу Справедливці».

Наприкінці дітей чекали солодощі та було зроблено колективне фото на згадку про цікаву і корисну зустріч.

Сподіваємося, що учні провели свій час цікаво та з користю, що сприятиме формуванню поваги до суду, підвищенню рівня правової культури.

Висловлюємо подяку за ініціативу з організації та підтримки Всеукраїнської акції для школярів Асоціації розвитку суддівського самоврядування УкраїниКлубу «Справедливці» та Програмі Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

Учням 2-А класу, класному керівнику Олені  Рахновецькій, директору Людмилі Діденко ПШ "Деснянка" міста Києва, дякуємо за активну участь.

Дякуємо за чудову ініціативу Асоціація розвитку суддівського самоврядування України та неймовірну ідею - судді Верховного Суду Володимиру Миколайовичу Кравчуку.

Справедливість триває!

Більше фотографій можна подивитись за цим покликом http://surl.li/axkhc 

Прес-центр Деснянського районного суду м. Києва!