flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Всеукраїнський тиждень права триває

10 грудня 2021, 13:04

10 грудня 2021 року Деснянський районний суд м. Києва  для учнів 2-А та 5-А класів школи І-ІІІ ступенів № 147 Деснянського району міста Києва, провів просвітницькій захід на тему : «Стоп Булінг».

Метою даного заходу було висвітлити поняття булінг (цькування), визначити різницю між булінгом і конфліктом; висвітлити основні форми та види булінгу (цькування), визначити причини виникнення булінгу (цькування), ознайомити з типами учасників булінгу, визначити наслідки цькування (для кривдника, потерпілого, спостерігачів) вироблення у дітей небайдужості до проблеми булінгу, розвиток співчутливого ставлення до жертв насилля, навички надання і отримання допомоги, уміння припиняти булінг та звертатися по допомогу.

   

Нажаль проблема цькування останнім часом набуває актуальності та потребує уваги громадськості.

Перед учнями виступали помічник судді (в.о. прес - секретар суду) - Вікторія Москович та помічник судді - Ганна Здрак, які розповіли учням що таке булінг, його види, як протидіяти насильству та як відрізнити типовий конфлікт і непорозуміння між дітьми від булінгу, про відповідальність неповнолітніх та їх батьків за вчинення булінгу. Зазначили, що основними причинами поширення булінгу є байдужість оточуючих до того, що відбувається, а також те, що багато дітей, які стають жертвами насилля, бояться або соромляться про це розповісти.  Учням було продемонстровано слайд-шоу та відеоматеріали на тему протидія булінгу.

Усі учасники заходу мали можливість поспілкуватися між собою, учні активно приймали участь в обговоренні проблематики булінгу (цькування).

На згадку про цікаву і корисну зустріч були зроблені фото, учні отримали диплом про успішне проходження вказаного курсу, методичні матеріали, наліпки, «Конституцію для всіх і великих і малих» .

Дякуємо за участь у надзвичайно актуальному комунікативному заході для молоді та продовжуємо важливу роботу в цьому напрямку.

Більше фотографій можна подивитись за цим покликом http://surl.li/axrkz

Прес-центр Деснянського районного суду м. Києва!