flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Всеукраїнський тиждень права триває

12 грудня 2023, 15:58

 

12 грудня 2023 року Деснянський районний суд м. Києва провів для учнів 10-11 класів гімназії "Троєщина" ІІ-ІІІ ступенів Деснянського району міста Києва, просвітницькій захід на тему : «Відповідальність неповнолітнього за заподіяння шкоди».

  З вітальним словом перед учнями виступив голова Деснянського районного суду міста Києва – Роман Вінтоняк, також перед учнями виступали прокурор Деснянської окружної прокуратури міста Києва - Анна Козенко, суддя-спікер Деснянського районного суду міста Києва - Валерія Бабко та в.о. прес секретар Деснянського районного суду міста Києва - Вікторія Москович.

     

  Школярам було роз’яснено, що кожен повинен неухильно дотримуватися власних обов’язків та не порушувати прав інших, а також усвідомлювати, що відповідальність та заходи впливу за скоєння правопорушення є досить серйозними.

   Валерія Бабко та Анна Козенко пояснили хлопцям та дівчатам які покарання можуть бути застосовані до неповнолітніх за вчинення кримінальних та адміністративних правопорушень. Розповіли учням про особливості відповідальності про види злочинів про умови та систему відбуття покарань неповнолітніх.

   Також говорили про суд, які справи розглядає суд першої інстанції. Метою проведення таких заходів є підвищення рівня правової освіти та правової свідомості, щоб діти розуміли що за протиправну поведінку настає відповідальність.

Сподіваємось, що учні отримали корисну та цікаву для них інформацію.