flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В приміщенні суду відбулася екскурсія для учнів 9 класу навчально-виховного комплексу «Престиж»

05 лютого 2024, 09:45

1 лютого 2024 в Деснянському районному суді міста Києва відбулася екскурсія для учнів 9 класу навчально-виховного комплексу «Престиж» при Міжрегіональній Академії Управління персоналом (МАУП), в супроводі викладача кримінального права та основ правознавства - Олега Андрієнка.

Екскурсію провела прес-секретар суду Вікторія Москович. Учні ознайомились із роботою суду, принципами судової системи України, зрозуміти, який шлях проходить справа з моменту її надходження й до завершення розгляду, відвідали канцелярії та архів суду, дізналися як зберігаються справи та як вони знищуються, яка найдавніша справа тут зберігається, з якого року працює суд.

Вікторія Москович розповіла учням які справи розглядає суд, показала  інформаційні стенди на яких розташовані зразки різних заяв за допомогою яких відвідувачі суду можуть самостійно написати ту чи іншу заяву; отримати інформацію про банківські реквізити для сплати судових витрат та інше. Учні відвідали зал судових засідань, Вікторія Москович розповіла де розміщуються прокурори, захисники, обвинувачені, свідки.

Секретар судових засідань Галатенко Карина, розповіла про дотримання принципу змагальності сторін (сторони обвинувачення та сторони захисту) при розгляді судом кримінальних справ, розповіла про особливості застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Крім того, учням було продемонстровано слайд-шоу на тему «Мантія та нагрудний знак – символи Судової Влади України».

Дякуємо за участь у надзвичайно актуальному комунікативному заході для молоді та продовжуємо важливу роботу в цьому напрямку.