flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

15 березня 2024 року в суді відбувся день відкритих дверей для студентів правників (МАУП)

15 березня 2024, 15:59

 

15 березня 2024 в Деснянському районному суді міста Києва відбувся день відкритих дверей для студентів правників ІІ курсу Деснянського економіко-правого коледжу при Міжрегіональній Академії Управління персоналом (МАУП), в супроводі викладача кримінального права та основ правознавства - Олега Андрієнка.

З вітальним словом перед студентами виступила суддя-спікер Валерія Бабко, яка розповіла принципи судової системи України, а також цікаві факти з історії щодо створення посади судді та суддівської мантії. Студенти мали змогу задати судді запитання, примірити суддівську мантію та зробити на пам’ять світлини.

 Прес-секретар суду Вікторія Москович, продемонструвала студентам презентацію «Знайомство з роботою суду». Студенти дізнались з якого року працює суд, хто відповідає за діяльність суду, які повноваження здійснюють голова суду його заступники, керівник апарату суду та інші особи які працюють в суді. Крім того, було роз’яснено який шлях проходить справа з моменту її надходження й до завершення розгляду, дізнались як працюють канцелярії та архів суду, які повноваження щоденно здійснюють вказані відділи, дізналися як зберігаються справи та як вони знищуються. Також студенти дізнались, що в суді  є камери для тримання обвинувачених (підсудних), засуджених, а також приміщення, виділене для розміщення особового складу варти.

Дякуємо за участь у надзвичайно актуальному комунікативному заході для молоді та продовжуємо важливу роботу в цьому напрямку.