flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей на тему: «Відповідальність неповнолітнього, Створення посади судді та суддівської мантії, Атрибути судочинства"

10 травня 2024, 15:25

10 травня 2024 Деснянський районний суд м. Києва провів для учнів 6-В  класу спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №251 імені Хо Ши Міна з поглибленим вивченням англійської мови, просвітницькій захід на тему : «Відповідальність неповнолітнього, Створення посади судді та суддівської мантії,  Атрибути судочинства».

  Мета цього заходу: Сприяти формуванню правосвідомості підлітків шляхом конкретизації норм моралі і права стосовно їхньої безпосередньої поведінки, формувати розуміння відповідальності за власні вчинки та їх наслідки; на прикладах ознайомити учнів з кримінальною відповідальністю, показати які наслідки можуть мати звичайні пустощі, стимулювати бажання знати закони і дотримуватися їх. Розвивати спостережливість, мислення, уяву.

 

 

                                 В.о. прес-секретаря суду Вікторія Москович роз’яснила учням, що кожен повинен неухильно дотримуватися власних обов’язків та не порушувати прав інших, а також усвідомлювати, що відповідальність та заходи впливу за скоєння правопорушення є досить серйозними. Пояснила які покарання можуть бути застосовані до неповнолітніх за вчинення кримінальних, цивільних, дисциплінарних та адміністративних правопорушень. Розповіла учням про особливості відповідальності про види злочинів про умови та систему відбуття покарань неповнолітніх.

Також Вікторія Москович розповіла учням цікаві факти з історії щодо створення посади судді та суддівської мантії.

Представник Служби судової охорони міста Київ та Київської області контролер ІІ категорії Володимир Чута розповів нашим гостям історію створення Служби судової охорони в Україні, про методи забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах, під час судових процесів, продемонстрував засоби індивідуального захисту та примусу.

Учні мали змогу примірити бронежилет, шолом та зробити на пам’ять світлини.

В ході зустрічі, учням було вручено символічні подарунки – Подяку за активну участь в цьому заході, брошури «Відповідальність неповнолітніх» та смаколики.

Сподіваємось, що учні отримали корисну та цікаву для них інформацію.