flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей на тему: «Відповідальність неповнолітнього, Створення посади судді та суддівської мантії"

17 травня 2024, 15:09

 

17 травня 2024 року Деснянський районний суд м. Києва провів для учнів 9-В класу школи І-ІІІ ступенів №248 Деснянського району міста Києва, просвітницькій захід на тему : «Відповідальність неповнолітнього, Створення посади судді та суддівської мантії».

  Мета цього заходу: Сприяти формуванню правосвідомості підлітків шляхом конкретизації норм моралі і права стосовно їхньої безпосередньої поведінки, формувати розуміння відповідальності за власні вчинки та їх наслідки; на прикладах ознайомити учнів з кримінальною відповідальністю, показати які наслідки можуть мати звичайні пустощі, стимулювати бажання знати закони і дотримуватися їх. Розвивати спостережливість, мислення, уяву.

В.о. прес-секретаря суду Вікторія Москович роз’яснила учням, що кожен повинен неухильно дотримуватися власних обов’язків та не порушувати прав інших, а також усвідомлювати, що відповідальність та заходи впливу за скоєння правопорушення є досить серйозними. Пояснила які покарання можуть бути застосовані до неповнолітніх за вчинення кримінальних, цивільних, дисциплінарних та адміністративних правопорушень.

Також Вікторія Москович розповіла учням цікаві факти з історії щодо створення посади судді та суддівської мантії. Учні мали змогу примірити суддівську мантію, зробити на пам’ять світлини.

В ході зустрічі, учням було вручено – Диплом за активну участь в цьому заході, брошури «Відповідальність неповнолітніх».

Сподіваємось, що учні отримали корисну та цікаву для них інформацію.