flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Завершальна конференція в рамках українсько-нідерландського проекту «Судова влада і суспільство в Україні»

21 жовтня 2024, 15:42

17-18 жовтня 2024 року в м. Краків (Польша) представники Деснянського районного суду міста Києва: суддя – спікер Валерія Бабко, суддя  Оксана Панченко, суддя Ірина Татаурова, суддя Вероніка Сенюта, взяли участь у заключній конференції щодо впровадження Правил організації ефективного судочинства.

"Правила організації ефективного судочинства" були одним з напрямів проєкту "Судова влада і суспільство в Україні", що реалізовувався Центром міжнародної правової співпраці (CILC) в рамках програми міжнародної підтримки MATRA Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів.

Звертаємо увагу, що рішенням Ради суддів України №33 від 04.10.2024, було схвалено Правила організації ефективного судочинства у судах першої та апеляційної інстанцій загальної, адміністративної та господарської юрисдикцій, над якими працювали представники судів та судді Деснянського районного суду міста Києва, Київського апеляційного суду, Сьомого апеляційного адміністративного суду, Обухівського районного суду Київської області, Північного апеляційного господарського суду та рекомендували судам України опрацювати питання впровадження аналогічних правил, затвердивши їх на зборах відповідних судів.

Мета "Правил організації ефективного судочинства" - запровадження європейських практик судочинства та забезпечення справедливого, прозорого та оперативного правосуддя, підвищення рівня довіри до суду.

 Наразі "Правила організації ефективного судочинства" імплементуються в Деснянському районному суді м. Києва, вказані Правила розміщені на сайті суду за цим покликом http://surl.li/ycsosd та на facebook сторінці суду.

Прес-центр Деснянського районного суду м. Києва!