flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги осіб з інвалідністю

14 листопада 2016, 11:25

            Відповідно до частини третьої статті 3 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» судова система має забезпечувати доступність правосуддя для кожної особи в порядку, встановленому Конституцією та законами України. Це, зокрема, стосується й безперешкодного доступу до приміщень судів осіб з обмеженими фізичними можливостями, громадян похилого віку, інших маломобільних груп населення.

З метою доступності особам з особливими фізичними потребами до правосуддя Деснянським районним судом м.Києва постійно вживаються відповідні заходи.
 
Для забезпечення вільного доступу до приміщення суду зазначеній категорії громадян в суді встановлено пандус.   На прийнятній висоті для МГН (у т.ч. для інваліда на візку) встановлено кнопку виклику 
 
Також, судом визначено відповідальну особу за доступ до правосуддя маломобільних груп населення, контактні дані якої розміщено на веб-сторінці суду у розділі «Контакти та місцезнаходження суду».
 
На сьогодні важливо створювати сприятливі умови, які дадуть можливість особам з обмеженими фізичними можливостями ефективно реалізовувати свої права та свободи людини і громадянина та вести повноцінний спосіб життя.