flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Деснянському районному суді м. Києва відбувся фінал міжрайонного турніру з правознавства для старшокласників «Майбутня професія - юрист!»

07 грудня 2017, 11:02

Вчора, 06 грудня 2017 року, в Деснянському районному суді м. Києва відбувся неймовірний та фантастично цікавий захід - фінал міжрайонного турніру з правознавства для старшокласників «Майбутня професія - юрист!», в рамках реалізації правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», присвяченого до Всеукраїнського тижня права.

Організаторами заходу є Головне територіальне управління юстиції у місті Києві, Деснянський районний суд міста Києва, Управління освіти Деснянської районної в м. Києві державної адміністрації та Управління освіти Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації.

Учасниками фіналу стали дві команди: учні Спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 234 Дніпровського району міста Києва – «Victoria» та учні Гімназії № 283 ІІ-ІІІ ступенів Деснянського району міста Києва – «Феміда».

Захід проводився  з метою підвищення обізнаності молоді про діяльність судових органів, формування у них поваги до права, укріплення довіри до судової влади та виховання правової культури в молоді.

Під час заходу школярів було ознайомлено з роботою Деснянського районного суду міста Києва, відбулось живе спілкування з працівниками суду, ознайомлення з діяльністю суддів та працівників апарату та було проведено модульне судове засідання. 

Помічники суддів Солодухіна Н.С. та Щедрікова В.Ю. провели для учнів екскурсію по суду та розповіли про учасників судових процесів, роль помічника судді та секретаря судового засідання, та проінформували про стадії кримінального та цивільного процесу в суді.

Надалі, під головуванням судді Колегаєвої С.В., за участі секретаря судового засідання Брежнєвої В.О. відбулось імпровізоване судове засідання, в ході якого було розглянуте кримінальне провадження.

Суть справи полягала в тому, що двох учнів ліцею обвинувачували за ч. 1 ст. 125 КК України за бійку зі своїм однокласником.   

В процесі засідання, всі учасники справи, ролі яких грали учасники двох команд, подавали суду клопотання, відстоювали свої позицію щодо винуватості чи невинуватості підсудних, допитувались свідки кримінального правопорушення, експерти та інше, внаслідок чого поважний суд виніс вирок. 

 По завершенню цього неймовірного дійства, члени журі, до складу якого входили суддя Колегаєва С.В. та суддя Зотько Т.А., представники Київської міської ради та Головного територіального управління юстиції у м. Києві Сас О.С. та Мацюк О.В., визначили переможця турніру, яким стала команда «Феміда».

Також, командам були вручені грамоти від Деснянського районного суду м. Києва та відбулось нагородження учасників турніру.

В подальшому заступник голови  Деснянського районного суду м. Києва Лісовська О.В., суддя-спікер суду Бабко В.В. та судді Колегаєва С.В. та Зотько Т.А. вказали учням на те, які помилки були ними зроблені та на що необхідно звертати увагу, розповіли про посаду судді, відповідальність та завдання цієї професії, про нарадчу кімнату, мантію судді та нагрудний знак, символіку судової гілки влади. 

Щиро вітаємо переможця, та дуже вдячні двом командам за такий яскравий захід, наповнений творчістю та креативністю!  

Колектив суду отримав незрівнянні враження та заряд позитиву від школярів!

В нас дуже талановита, креативна молодь, яка бажає отримувати нові знання, аналізує їх та вже в такому юному віці, робить, здебільшого, правильні висновки, а тому Деснянський районний суд м. Києва з великим задоволенням буде приймати і в подальшому участь в таких просвітницьких заходах.