flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

11 грудня 2019 в рамках Всеукраїнської акції «Урок справедливості» до суду завітали учні 3 та 4 класу

11 грудня 2019, 15:35

В рамках Всеукраїнської акції «Урок справедливості» на базі Деснянського районного суду міста Києва відбулася презентація мультфільму із серії «Справедливці» для учнів 3-Б та 4-А класів 275 школи І-ІІІ ступенів  імені Кравчука Володимира.

З вітальним словом учнів зустріла заступник голови суду Олена Лісовська та суддя Оксана Панченко, які продемонстрували учням мантії старого і нового зразка, нагрудний знак судді, розповіли про особливості суддівської професії, місію суду в суспільстві. Діти переглянули мультфільм про суд «Кінь проти Хом’яка».

В процесі перегляду учні висловлювали свою точку зору, аргументували її та обговорювали на чиєму боці правда, учні мали нагоду поспілкуватись із суддями.

Далі в.о. прес-секретаря суду Вікторія Москович  за участю помічника судді Ліни Макас провели правовий лекторій та вікторину на тему: «Конвенція ООН про права дитини». Прес-секретар використала інтерактивну форму роботи з учнями, лекція викликала жваве обговорення, було безліч думок дітей. За кожну правильну відповідь учні отримували наклейку.

Метою даного заходу було ознайомити учнів з правами дитини на основі статтей Конвенції ООН, формування правового світогляду дітей та відповідної активної позиції при реалізації своїх прав у житті, виховання поваги до прав та основних обов’язків людини і громадянина.

На згадку про участь в акції діти отримали наліпки членів «Клубу «Справедливці», книгу «Справедливці», методичку з правами! 

Дякуємо за участь у надзвичайно актуальному комунікативному заході для молоді та продовжуємо важливу роботу в цьому напрямку.

Справедливість триває!

 

Більше фотографій можна подивитись за цим посиланням:  

https://ds.ki.court.gov.ua/sud2603/pres-centr/photos/3427/

 

 

   

 

Прес-центр Деснянського районного суду м.Києва!