flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Юрисдикція суду

26 листопада 2020, 16:19

Деснянський районний суд м. Києва є місцевим судом загальної юрисдикції та розглядає цивільні, адміністративні, кримінальні справи та справи про адміністративні правопорушення. 

1) Цивільна справа - правовий спір, що виник із  цивільних або прирівняних до них житлових, земельних, сімейних, трудових відносин, і підлягає вирішенню в установленому порядку.

Деснянський районний суд м. Києва розглядає всі категорії цивільних справ, які йому підсудні, сторонами яких є: фізична особа-фізична особа, фізична особа - юридична особа, юридична особа - фізична особа. 

2) Адміністративна справа - переданий на вирішення адміністративного суду публічно-правовий спір, у якому хоча б однією зі сторін є орган виконавчої влади, орган місцевого самоврядування, їхня посадова чи службова особа або інший суб'єкт, який здійснює владні управлінські функції на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень.

До вашої уваги схема, адміністративних справ, які суд може розглядати:  

                                                                 Картинки по запросу Цивільні справи підсудні загальним місцевим  судам  

3) Деснянський районний суд м. Києва розглядає всі справи про адміністративне правопорушення, які йому підсудні та підвідомчі у відповідності до ст. 221 КУпАП.

4) Деснянський районний суд м. Києва розглядає всі кримінальні провадження, які йому підсудні.